Rus kadınlar neden güzeldir?

1/31/2008 - By freecrazy 0

Washington Post yazarı Anne Applebaum tüm dünyanın en güzel kadınları olarak kabul edilen Rus kadınlarının güzellik sırlarını araştırdı.

Blate dergisine yazdığı makalede, Maria Sharapova, Natalia Vodianova ve ünlü olmayan fakat güzellikleriyle her zaman dikkat çekmeyi başaran diğer Rus kadınlarının güzelliğini Sovyet döneminin baskıcı yapısına bağladı.

Anne Applebaum; "1970'lerde böyle güzel Rus kadınları görmüyorduk. 1980'lerde de Rus sporcular vardı ama hiçbiri Sharapova ya da Kournikova kadar güzel ve etkileyici değildi. Doğu Bloğu ülkelerinden birinde dünyaya kız olarak geldiğiniz zaman insanlar sizden atlet ve satranç oyuncusu olmanızı bekliyordu.

Güzelliğe şimdiki kadar önem verilmiyordu. Peki ne değişti? Aslında yanıt çok mantıklı. Sovyetler döneminde Rusya'da kozmetik sektörü yoktu. Kadınlar için moda dergileri de bulunmuyordu. Güzel kadınlar tabii ki vardı ama bunları yurtdışına çıkaracak zengin erkekler olmadığından biz göremiyorduk. Şimdi ise kadınlar hem batı normlarında güzelliklerine dikkat ediyor hem de zenginleşen kocaları sayesinde her istediklerini yapabiliyorlar" diye yazdı.

(Vatan)

Tags:
About the Author

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque volutpat volutpat nibh nec posuere. Follow me @Bloggertheme9
View all posts by admin →

Get Updates

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Share This Post

0 yorum:

Latest News

Blogroll

© 2014 KADINCA - MAGAZİN. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top